Ved de F.N.´s konference mod racisme i Durban i 2001 viste anti-kolonialismen sit anti-semitiske ansigt. Demokratier burde afholde sig fra endnu en forestilling næste år i Geneve.

 

I september 2001 var byen Durban i Syd Afrika vært for den tredje F.N. World Conference against Racism, som var målrettet mod opnåelse af anerkendelse af kriminalitet relateret til slaveri og kolonialisme. Begivenhedernes skabere håbede, at hele menneskeheden ville bruge denne ceremonielle lejlighed til at vedstå sig sin historie og kronologiske begivenheder med sindsro.

 

Disse gode intentioner degenererede hurtigt til en selv-performance blandt ofre, og blodtørst rettet mod israelske organisationer og alle andre mistænkte for at være jødiske. Den oprindelige intention der skulle hele fortidens sår gennem en slags kollektiv terapi, og ende med nye standarder for menneskerettigheder, forvandlede sig til et hadudbrud som, i opvågningen efter d. 9/11-angrebene der fulgte kun dage efter, forsvandt fra den offentlige opmærksomhed.

 

Tiden er kommet til at tage endnu et syn på sagen. Mod skabernes ønsker blev Durban en arena hvor folk skreg og råbte fornærmelser mod hinanden, i en genopførelse af De fordømtes komedie, lige i ansigtet på den hvide udbytter. ”Smerten og vreden føles stadig. De døde skriger gennem der efterkommere på retfærdighed”, sagde Kofi Annan d. 31 august samme år – et forbløffende ordvalg for en sekretær for F.N., og mere råb på hævn end på forsoning. Konferencens delegerede, særligt de fra de arabisk-muslimske stater og den afrikanske gruppe, forvandlede konferencen til en scene for anti-kolonialistisk hævn. Vesten, som af natur er folkemorder, skulle anerkende sine kriminelle handlinger, trygle om tilgivelse og betale symbolske og finansielle kompensationer til ofrene for undertrykkelse. Følelserne løb højt og vrede blev bragt til kogepunktet ved den anden antifada, som bliver voldsomt knust af den israelske hær.

 

Zionisme blev fordømt som vor tids nazisme og apartheid, men ligeledes blev ”hvid ondskab”, der forårsagede ”det ene Holocaust efter det andet” i Afrika, gennem Trafficking, slaveri og kolonialisme. Israel skulle forsvinde, dets politikere bringes for et internationalt tribunal, på lige fod med det i Nürnberg. Anti-semitiske tegninger blev cirkuleret, kopier af Mein Kampf og ”Protocols of the Elders og Zion” blev udleveret. Under et billede at Hitler stod skrevet, at Israel aldrig ville have eksisteret, og palæstinenserne aldrig ville have mistet blod, hvis han havde været sejrrig. Et antal delegerede blev fysisk truet, og der blev råbt ”Død over jøderne”. Denne farce kulminerede, da den sudanesiske justitsminister Ali Mohamed Osman Yasin krævede kompensationer for historisk slaveri, mens folk på dette tidspunkt i hans eget land skamløst blev kastet i slaveri. Det var en kannibal der pludselig advokerede for vegetarisme.

 

Man skulle tro, at denne ildevarslende komedie ville give F.N. genovervejelser om gentagelsen af denne fejltagelse. Men man skal ikke undervurdere den ekstraordinære determination fra diktatorer og fundamentalister, der har forvandlet F.N.´s Menneskerettighedskommision til en platform for deres krav.

 

Samlet: Anti-racisme i F.N. er blevet totalitære regimers ideologi, der bruger den i deres egne interesser. Diktaturer og notoriske halvdiktaturer (Libyen, Pakistan, Iran, Saudi Arabien, Algeriet, Cuba) simulerer demokratisk tale og instrumenterer juridiske standarder, for at positionere dem selv mod demokratier, uden på noget tidspunkt at se på dem selv. En ny inkvisition etablerer sig selv, der promoverer ”hadetale mod religion”, for at knuse enhver impuls til tvivl, især i islamiske lande. Og dette på et tidspunkt hvor millioner af muslimer, især i Europa, ønsker at distancere dem selv fra fordomme og fundamentalisme. Med omvendte værdier bliver anti-racisme propaganderet af despoter i det obskures tjeneste og undertrykkelsen af kvinder! Den bliver brugt til at retfærdiggøre netop de ting den blev formuleret for at bekæmpe: undertrykkelse, fordomme, ulighed.

 

I hænderne på disse magtfulde og organiserede lobbyer bliver F.N. et instrument for retrogression i verden, mens den blev skabt for at promovere retfærdighed, fred og menneskelighed.

 

Europa må tage skarpt afstand fra dette bluff: boycott den, kort og kontant. Ligesom Canada har gjort. Måske skulle vi også tænke på at opløse Menneskerettighedskommisionen eller kun lade ægte demokratiske nationer have adgang dertil. Det kan ikke tolereres i år 2008 – som i tredverne – at nationer der anerkender retfærdighed, de mange partiers stater og ytringsfrihed, skal bringes for et historisk tribunal af lobbyister og fanatiske tyranner.

 

Send din protestunderskrift med fulde navn, beskæftigelse og bosted til:

 

boycottdurban2@yahoo.de

 

( http://boycottdurban2.wordpress.com/signatures )

 

 

Se Pat Condell´s kommentarer til situationen. Velformuleret, alvorlig og sjov……

 

http://www.youtube.com/watch?v=JIq7tsVvEoY

 

 

 

Durban II finder sted i Geneve fra d. 20 til d. 24 april 2009